PODCAST: BRÄNDI ON YHTÄ KUIN ASIAKASKOKEMUS

Uusimmassa podcastissamme keskustelemme vieraamme Eka Ruolan, Nitro Groupin pääomistajan ja tulevan luovan johtajan kanssa asiakaskokemuksesta ja brändistä, sekä niiden vaikutuksesta toisiinsa B2B-ympäristössä.

Brändin ja asiakaskokemuksen suhde on merkittävä. Eka ravisteleekin keskustelussamme totuttua ajatusta brändin määritelmästä: “Brändi on yhtä kuin asiakaskokemus”. Määritelmä saattaa alkuun tuntua raflaavalta, jopa utopistiselta, mutta taustalla on hyvät perusteet: Tänä päivänä 89% yrityksistä kilpailee ensisijaisesti asiakaskokemuksen kautta, kun vielä 10 vuotta sitten vain 36% yrityksistä ajatteli näin. Asiakaskokemuksella on merkittävä vaikutus brändiin ja toisaalta brändi on se mitä yrityksestä sanotaan, kun kukaan ei ole kuulemassa. Taustalla onkin läpikäyty prosessi myös Ekan omassa ajatusmaailmassa, jossa hänen aikaisempi määritelmänsä brändistä, yhtä kuin persoona, on muokkautunut ajan saatossa ja maailman muuttuessa asiakaskokemukseksi.

“Yritysten markkinoijilla on operaatioissa sormi jatkuvasti asiakkaan pulssilla. Markkinointi on tuote-, hinnoittelu- ja jakelupäätöksiä, viestinnällisiä päätöksiä, asiakasymmärrystä. On syytä alkaa näkemään itsensä asiakaskokemusjohtajana enemmän kuin markkinointiviestintäjohtajana. Markkinointijohtaja varmistaa osaltaan sen, että koko organisaatiota pyöritetään asiakasymmärryksen kautta.”

Eka nostaa esiin myös ihmisen merkityksen ylipäätään kaikessa tekemisessä, niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin. “Meidän on yrityksinä erityisen tärkeää päästä lähemmäksi ihmistä. Ihminen on kaikki. Ja ihminen on kaikki myös B2B -puolella. B2B ei ole boring2boring. Tärkeää on puhutella niin sydäntä kuin päätä, inspiroida ja informoida. Parhaimmillaan brändistä tuleekin sellainen, joka elää yhteistä arkea ja ratkaisee arjen ongelmia.”

Kuuntelemalle koko puolen tunnin jakson paitsi viihdyt, myös opit aiheesta.

Menestys syntyy asiakaskokemuksesta löytyy suosituimmilta podcast-alustoilta👇
Spotify
Anchor
Soundcloud
Google Podcasts
Breaker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s